timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

26 Nisan 2024 Cuma
16:46
Politika   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 13 Ocak 2015 Salı, 09:21:01

Bu Mesaj Bütün Dünyaya

Charlie Hebdo saldırısının ardından Müslümanları hedef alanlara ‘Batının iki yüzlülüğü’ diye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’teki yürüyüşe katılan İsrail Başbakanı Netahyahu’ya da böyle yüklendi: Hangi yüzle oraya gitti anlamadım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’daki saldırının ardından, Paris’e giderek 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya sert tepki gösterdi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırlayan Erdoğan ardından birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Fransa'daki saldırıya değinen Erdoğan "Saldırının ardından Müslümanlar hedef alındı. Paris'teki yürüyüşte İsrail Başbakanı Netanyahu da vardı. Görünce ne hissettiniz" sorularına şu cevabı verdi: 
KATİLLER FRANSA VATANDAŞI 
Katliamı yapanlar Fransız vatandaşı, faturanın kesildiği yer Müslümanlar. Bu çok manidardır. Batı’da, nefret suçunu tahrik etme noktasında çok ciddi olumsuz gelişmeler var. Müslümanlara karşı islamofobi aldı başını gidiyor.  
2 BİN 500 KİŞİYİ KATLETTİN 
Çok iyi bir soru sordu: ‘Netanyahu’yu görmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz’ diye. Soruyorum,  Gazze’de 2 bin 500 kişiyi katlederek devlet terörü estiren bu zatın el sallamasına siz nasıl bakıyorsunuz?  Sanki tribünde insanlar onu çok heyecanla orada beklemişler gibi onlara el sallıyor. Hangi yüzle oraya gitti onu da tabii anlamakta zorlanıyorum. Bir defa siz o katlettiğiniz yavruların, kadınların hesabını verin. Aynı şekilde, bakıyorsunuz Suriye’de 300-350 bin insan öldürüldü. Dünyanın kılı kıpırdamıyor.
BATI'NIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ 
Batı’nın ikiyüzlülüğü ortadadır. Biz Müslüman olarak hiçbir zaman terörün yanında yer almadık. Ama bu katliamların arkasında ırkçılık, nefret söylemleri, islamofobi yatıyor. Lütfen bu konularda camilerimize saldıranlara karşı o ülkelerin yönetimleri tedbirlerini alsın. Bunlar hep tahriktir. 
ASLA KABUL EDİLEMEZ
Filistin meselesinda kalıcı barışın tesisiyle ilgili olarak 1967 sınırları olmazsa olmazdır. Filistinlilerin insanlık dışı muameleye maruz kalmaları ve devletsiz bırakılmaları asla kabul edilemez. 
İsrail artan saldırganlığı yanında Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini ihlal eden eylemleriyle de bölgede gerilimi körüklüyor. Kudüs ve Harem-i Şerif’in korunması yalnız Filistin’in değil tüm İslam aleminin vazifesidir.
ABBAS: TEŞEKKÜR EDERİZ
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Filistin'in başkenti Kudüs olan ülkesini kuracağını ifade ederek, “Erdoğan’a, Türk hükümetine ve Türk halkına destekları ve yardımları dolayısıyla teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. 

Filistin mesajı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda karşılanması sırasında ilkler yaşandı. Abbas’a ilk kez devlet başkanı protokolü uygulanırken, törende ilk kez 16 Türk devletinin askeri kıyafetlerini giyen askerler de yer aldı. Erdoğan, bu  fotoğrafla, Filistin'e ve davasına sahip çıktıkları mesajını da tüm dünyaya verdi. Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Hava şartları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın içerisinde yapılan törende, milli marşlar çalındı. Abbas’ın Türkçe “Merhaba asker” diyerek tören kıtasını selamlamasının ardından ikili tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Erdoğan ve Abbas, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Törende, ilk kez tarihteki 16 Türk devletinin askeri kıyafetlerini giyen askerler de yer aldı. Erdoğan, makam katından, merdivenin iki yanında sıralanan ve dönemin kıyafetlerini giyen askerlerin arasından geçerek indi. Hava muhalefeti nedeniyle karşılamada, makam aracına eşlik eden atlı birlikler yer almadı.

Tarihe destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topkapı Müzesi’nin restorasyonu tamamlanan bölümlerinin açılış törenine katıldı. Topkapı Sarayı ve benzeri eserlerin  gençlere özgüven sağlayacağını ifade eden Erdoğan, şunları  kaydetti: "Bu tür restorasyon faaliyetleri bu bakımdan çok önemli. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü, Vakıfbank’taki hissesini almak suretiyle katılım bankası haline getirmek gibi bir düşüncemiz var. Katılım bankasının kurulmasıyla birlikte inanıyorum ki Vakıflar Müdürlüğü kendi yıllık karından belli bir kısmını, bu eserlerin restorasyonunda kullanması, burs, kredi, aşevleriyle vesaireleriyle vakıf medeniyetimizi çok daha güçlendireceğine inandığım bir anlayıştır o. Çünkü Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’taki hissesi yaklaşık yüzde 60. Bu, bugünkü rakamla 10 milyar doları aşıyor. Bu çok ciddi bir güç. Uluslararası camiada da katılım bankaları arasında öne çıkabileceğine inanıyorum. İnşaallah Başbakanımızla da konuşarak bu adımı atacağız." 

Ahır olarak kullandılar

Tarihi ve kültürel değer taşıyan yapılara geçmişte aynı özenin gösterilmediğini belirten Erdoğan, “Üzülerek söylemek durumundayım buraları hep ahır olarak kullandılar ve oraları bizzat geldim, gördüm. Ancak yeni yeni buraları kazanıyoruz ve yeni kuşaklara kazandırıyoruz. Maalesef geçmişte gerek ülkemizde gerek yurtdışında olsun ecdadımızdan, tarihimizden kalan eserleri koruma, yaşatma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmemiştir.” dedi.

   Yeni Şafak

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
"Dünya Beşten Büyüktür" Ders Kitaplarına Girdi
ABD'nin Türkiye'den 6 Talebi Varmış
Bakandan: Bayramda Yola Çıkacaklara Önemli Uyarı
Yalanların En Büyük Panzehiri Hakikatlerdir
Uluslararası Medeniyet Şurası
Müftünün Nikah Kıyması Laikliğe Aykırı İse...
Koalisyon Suriye'de 2286 Sivil Öldürdü
İslam Ülkeleri Liderlerine Arakan Çağrısı!..
Kılıçdaroğlu'nun İlginç Bayram Mesajı
İtikat Aynı Zamanda Milli Güvenlik Meselesidir
Müftülerin Nikah Kıyması Hukuk Devletinin Gereğidir
1 Milyar 700 Milyon Müslümanla Biriz!..
İslam’ı Doğru Temsil Ediyor muyuz?
İslam Birleşmiş Milletleri Ne Zaman Kurulacak?
Katar Sana Söylüyorum, Türkiye Sen dinle!
Kürtler Bağımsızlık ve Tanınma İstiyor, ya Biz?
"Kudüs Tüm Müslümanların Namusudur!..”
Abdullah Gül Sessizliğini Bozdu!
İlahiyat Fakülteleri Medreserin Bilgi Birikimine Ulaşamadı!..
"Ortadoğu'da Bir Kürt Sratejimiz Olmalı!.."
"Zalimlere Karşı Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz!.."
Analiz: 'Evet'e Kürt Seçmen Katkısı!..
İslam Dünyasında 'Evet' Sevinci!
"Batı, İslam Korkusu Hastalığıyla Yüzleşmek Zorunda!.."
Kürtlerin Oy Tercihleri Ne Anlatıyor?..
Sonuçları Doğu-Güneydoğu Belirledi!..
"Erdoğan Bundan Sonra Ne Yapmalı?.."
Kürt Seçmenin Referandum Tercihi?
'İslam'a Karşı İslam Projesi Yürütülüyor!'
Batı, İstanbul’un Fethinden Dolayı Biz Affetmedi!..
Bölünmenin Kürt’e de Türk’e de Faydası Yok
Başbakan Yıldırım'dan İran'a Uyarı!
Camilere Ezan Yasağı Önerisi!..
"Ümmetin Âlimleri, Erdoğan'ın Yanındadır..."
Kürd Siyasetinde Alternatif Arayışı?
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
26 Nisan 1828
Rusya, Osmanlı İmparatorluğu'na savaş ilan etti. ...
26 Nisan 1912
İlk defa bir Türk pilotu Türk uçağı ile uçtu. ...
26 Nisan 1954
Kore ve Çin Hindi ile ilgili Cenevre Konferansı toplandı. ...
26 Nisan 1961
Yüksek Seçim Kurulu kuruldu. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.