timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

16 Mayıs 2024 Perşembe
08:07
Yazarlarımız ANA SAYFA
Yazı boyutunu:    
Yazarın Diğer Yazıları :
 »  

Yazara E-Posta Gönder

Paylaş :    

Eski Semavî Kitaplar

6.03.2016

Bugün elimizde küçük semavî kitaplar olan suhuf (sayfalar) hakkında bilgi yoktur. Tevrat, İncil ve Zebur olarak bilinen büyük kitaplar ise, asıllarından çok uzaklaşmışlardır. Bu kitaplar iyice tetkik edilirse, bunlardaki mevcut bilgilerin farklı üç kaynaktan geldiği görülecektir:

1- Bu kitaplardaki bilgilerin bir kısmı Allah kelamı olabilir.

2- Bir kısımı Peygamberlere ait sözler olabilir.3- Demek ki, insan sözü olduğu ayan beyan ortada olan kı-sımlarında türlü türlü yanlışlıklar, tutarsızlıklar, çelişkiler, aynı konu hakkında birbirinden çok farklı ifadeler ve rakamlar bulunmaktadır. Bu korkunç çelişki ve tutarsızlık, bugün elde bu-lunan Tevrat, İncil ve Zebur’un tamamen bir insan eseri oldu-ğunu açıkça ispat etmektedir.

Elimizde bulunan ve Tevrat-İncil-Zebur’u ihtiva ettiği iddia edilen “Kitab-ı Mukaddes” hakkında insaflı Hıristiyan din ve bilim adamlarının büyük itirafları vardır. Şöyle ki:

Moody İncil Enstitüsü’nden Dr. Graham Secroggie, “İncil Allah kelamı mı?” adlı kitabının 7.sayfasında diyor ki: “Kitab-ı mukaddes insan eseridir. Bazı kimseler, neden olduğunu anlamadığım sebeplerle, bunu inkâr etmektedir. Kitab-ı mukad-des, insanların beyninde teşekkül etmiş, insanlar tarafından, insan dili ile, insan eli ile yazılmış ve tamamen insan karakteri taşıyan bir eserdir.”

Hıristiyan din adamı olan Kenneth Cragg ise şöyle diyor: “Kitab-ı mukaddesin Ahd-i Cedid kısmı, Allah sözü değildir. Burada doğrudan doğruya insanların anlattıkları hikâyeler ve herhangi bir işin nasıl yapıldığını gören insanların görgü şahitliği vardır. Sırf insan sözü olan bu kısımlar, kilise tarafından insanlara Allah’ın kelamı gibi nakledilmektedir.”

Teolog Prof. Geyser: “Kitab-ı mukaddes Allah kelamı değil-dir. Ama, buna rağmen kutsal bir kitaptır,” diyor.

Batılı hıristiyan ilim adamlarının haklı itiraflarından da an-laşılıyor ki; Tevrat, Zebur ve İncil’i ihtiva ettiği iddia edilen Kitab-ı mukaddes, kesinlikle Allah kelamı değildir. Allah kelamı olan bu kitapların orijinalleri, bugün tamamen başka bir kitap haline dönüştürülmüştür. Bu kitapların şu anda elde bulunan nüshalarında Allah kelamı olması imkânsız olan ifadeler, kasden ilave edilen sözler, tahminler ve hikâyeler çokça mevcuttur.

Bir de şu var ki, Kur’ân-ı kerimin indirilmesi ile bütün se-mavî kitaplar nesholunmuş yani hükümleri sona ermiş ve yürürlükten kaldırılmışlardır. Bir ülkede iki anayasa olmaz. En son gönderilen din ile amel edilir. Öyle olmasa idi, Allahü teâlâ bir tek kitap gönderir, bütün peygamberler bununla amel ederdi. Hıristiyanlığı nesh etmese idi, İslamiyeti göndermezdi.

Bir kısmı normal insan sözleridir. Bu sözler de bir kısmı İsa aleyhisselamın havarilerine (arkadaşlarına), bir kısmı tarihçilere aittir. Bir kısmı da kimin tarafından ve niçin söylendiği bilinmeyen rivayetlerden ibarettir. Dolayısıyla bir kısmı Allah kelamı, bir kısmı Peygamber sözü, büyük bir kısmı da beşer sözü olan bir kitabı, Allah kelamı olarak kabul etmek mümkün değildir.

 

Kaynak belirtmeden yazıların herhangi bir yerde yayınlanması kesinlikle yasaktır. Aksi takdirde 5846 sayılı kanunun gereği yapılır. Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz. Yazıların kullanımı için yazarın ve site yetkililerinin izni alınmalı ve kaynak gösterilmelidir.

Diğer Yazıları

Sükür Nimetin Sigortasıdır
“İslam Akaidi (Müslüman Neye Nasıl İnanır)” Çıktı
İmanın Sıhhat Şartları
Ehl-i Sünnet ve’l-Cemaat
Neden Bir Mezhebe Bağlanmak Gerekir?
Şecaatin Hayatımızdaki Yeri
Küreselleşen Dünyada Dinin Rolü
Sabır (Sıkıntılara Katlanma Gücü)
Dinimizde Çalışmanın Önemi
Hayâ (İnsanın En Karakteristik Özelliği)
 
<<  1 2 3 4 5 6 >> 

 

  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
16 Mayıs 1919
Damat Ferid Paşa Hükümeti yeniden kuruldu. ...
16 Mayıs 1919
Balıkesirliler, silahlı mücadele kararı aldı. ...
16 Mayıs 1919
Yunanlılar, Urla ve Seferihisar'ı işgal etti. ...
16 Mayıs 1983
Türk Lirası, Kıbrıs'ta resmi para oldu. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.