timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

19 Nisan 2024 Cuma
06:05
Magazin   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 27 Aralık 2014 Cumartesi, 11:15:22

‘Filinta’ Gibi Bir Yapım

Reyting savaşları televizyon ekranlarında sürüyor. Kimileri hikaye ile izleyicinin dikkatini çekmeye çalışırken kimileri ise konuk oyuncularla dikkat çekmeye çalışıyor. Cumartesi günlerinin en çok izlenen dizisiyken şimdilerde 3. Sıralarda olan Kiraz Mevsimi adlı FOX TV dizisi ünlü sanatçı Aydilge’yi konuk ederek reyting almaya çalıştı fakat istediği sonucu elde edemedi.

Cumartesi gününü 14 Aralık operasyonuyla gündeme gelen Samanyolu TV birinciliği kaptı. STV’nin olay dizisi Sungurlar adlı yapımı her hafta ikinci ya da üçüncü olurken geçtiğimiz hafta yani operasyon sonrası zirveye oturdu. Tabi bu reyting sonuçları kalıcı mı? diye sorarsanız bence değil.

TRT’nin reytingi

TRT’nin yeni dizisi Diriliş-Ertuğrul isimli yapımı yoğun reklam ve tanıtımın meyvelerini  kısmen de olsa aldı. Uzun zamandır ciddi reyting sonuçları alamayan kanal bu diziyle Çarşamba günü Total’de ikinci olmayı başardı. Birincilik Star TV’nin Güzel Köylü adlı yapımda. AB grubu reytinglerine göre ise Diriliş birinci sırada. Geçtiğimiz Salı günü TRT’nin yayına koyduğu Filinta adlı yapımı ise reyting sıralamasında ilk 10’a giremedi. Dizi güzel kurgu ve kaliteli kastı ile oldukça dikkat çekti.

Filinta Mustafa’ya kumpas!

Dizinin ilk bölümünün ana hikâyesi bir dava, duruşma, mahkeme ekseninde yürüyor. Zaten dizi başlar başlamaz bir sure ile başlıyor. Ardından kendinizi bir duruşmada buluyorsunuz. Hırsızlık kumpası kurulmuş bir karakterin kendini savunmasını. Her ne kadar kasvetli bir hava olsa da çekim kalitesi oldukça iyiydi. Hikâye özetle şöyle;   Sultan’ın da hocası olan Kadı Gıyasettin Hatemi’nin yetiştirdiği ve Polis Müşiri olan yetim Filinta Mustafa yoluna çıktığı Boris Zaharyas’ın kurduğu bir kumpasın içine düşer. Banker ve armatör gibi görülen ancak aslında İstanbul suç dünyasının lideri olan Zaharyas, Filinta Mustafa’nın yoldaşı Bıçak Ali’yi öldürür, cinayeti ise Mustafa’nın işlediğine dair yalancı şahitler getirir. Mustafa hem can yoldaşını yitirmenin acısını hisseder, hem de içine düştüğü kumpasa karşı çaresiz kalır. Çaresizliğini her ne kadar Kadı Gıyasettin biliyor olsa da elinden bir şey gelmez. Kendi yetiştirdiği Filinta Mustafa’nın sahte deliller ile süslü davasına Kadı Gıyasettin bakmak zorundadır ve eldeki deliller yüzünden oğlu gibi sevdiği Filinta Mustafa’nın idamına hüküm verir. Dediğim gibi dizi her ne kadar reytingi düşük olsa da oldukça kaliteli bir dizi olduğunu söyleyebilir. İlk bölümde izleyicinin ilgisini çekmese de ileriki bölümlerde ilgi çekeceğe benziyor.

Doğan TV’de büyük kıyım!

Bu sezon, seyircinin ilgisini çekmeyen pahalı projelere imza atan, yeni Rating ölçme sisteminin etkilerini öngöremeyen ekiplerin oluşturduğu bu dizilerin 3-4 bölümde sonlanması yüzünden büyük prestij kaybına uğrayan, elindeki dizileri de, dizi ekipleriyle yaşanan iletişimsizlik yüzünden başka kanallara kaptıran Kanal D'de büyük deprem yaşandı. Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin, kanalın kuruluşunun 21. Yıldönümünün kutlandığı şu günlerde kanal yönetimindekilere, diziler konusunda yaşanan hezimet yüzünden çok sert eleştiriler getirdiği haberleri medyada yer aldı. Doğan TV’de  yaşanan krizin ardından Kanal D'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Erkin Zincidi, Programlar Direktörü Dilek Dağcıoğlu, Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Asmaz ve Tanıtım Direktörü Çiğdem Öz, istifa kararı aldı. Yönetimin istifaları kabul edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.

İşten çıkarmalara devam!

Medyada işten çıkarmalar Doğan TV ile sınırlı değil. Kısa süre önce bir gece yarısı operasyonu ile Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu'nun işlerine son verilen Star gazetesinde şimdi de yılsonuna bir hafta kala Ankara Büro'da işten çıkarmalar başladı. Star Gazetesi'nin Parlamento ve politika Muhabiri Hamza Erdoğan ile gazeteye uzun yıllar ekonomi ve Savunma Muhabiri olarak hizmet veren Kıymet Sezer işten çıkarıldı. Yine aynı gruba bağlı Kanal 24 Ankara Büro'da ise muhabir Ayşegül Sayın'ın görevine son verildi işten çıkarılmalara gerekçe olarak ekonomik kriz gösterildi.

Çocuğunuzun yüreğine dokunun!

Bu hafta sizin için bir çocuk dergisini mercek altına aldık. Okumayı sevdiren dergi sloganıyla hareket eden Beyza çocuk dergisi 157 sayısıyla çıktı. Derginin her sayısında olduğu gibi çocuklarınızı eğitecek, bilgilendirecek çok önemli bilgiler yer alıyor. Derginin kapağında yer alan  ‘Dostluk iki yürek arasında akan bir nehir gibidir; gittiği yeri de temizler geldiği yeri de’ cümle oldukça manidar. Çocuğunuzun yüreğinin her daim temiz kalmasını isteyenlere her daim güzel kelamlar okutmalıdır. Bundan dolayı da çocuklarınıza Beyza’nın bu sayısını mutlaka okutturun derim.

   Milat Gazetesi

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
Mekke'de Görülen Uçan At! Peki Ne Kadar Gerçek?
Ahlaksız Duman Grubu'na şok!
Uçuk Hoca'dan kaçık sözler!..
Sabah namazı cemaatine kahvaltı
Google’dan Barış Manço Jesti
Tsunami Felaketi Sinemalarda
Kim bu çarşaflı ünlü kadın yazar?
Suriye üzerinden Mekke'ye yürüdü
Suudi Kral Tatil İçin Antalya'da
Mısır Televizyonunda İlk Başörtülü Spiker
Nemrut Dağı mahkemelik oldu
Rüya görmek acıları hafifletiyor
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
19 Nisan 1915
Çanakkale Savaşı'nda İngilizler, torpido atarak E-15 Denizaltısını batırdı. ...
19 Nisan 1920
Kurtuluş Savaşı sırasında Beypazarı, Nallıhan isyanları başladı. ...
19 Nisan 1947
Hindistan ve Pakistan olarak iki ayrı devletine kurulması kabul ...
19 Nisan 1995
Borsada üç rekor birden kırıldı. Bileşik endeks 50 bin ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.