timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

23 Nisan 2024 Salı
22:49
Spor   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 9 Eylül 2013 Pazartesi, 18:13:41

Başbakan'dan olimpiyat tepkisi, 'Müslümanları yok saydılar'

Başbakan Erdoğan, 'Olimpiyat ruhu diyorsan verdiğin yere tekrar vereceğine dünyaya yaymalısın. Bu yapılanda barış ruhu yok maalesef' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarını kaybetmesini “Olimpiyatlarda barış ruhu yok” şeklinde değerlendirdi. Arjantin'den dönüş yolunda önemli açıklamalarda bulunan Başbakan, artık yatırımı sporculara yapacaklarını söyledi. “Bunda da bir hayır vardır. Kazansaydık dünyanın parasını harcayacaktık” diyen Erdoğan, olimpiyat adaylığıyla ilgili  olarak şu açıklamalarda bulundu: “Tokyo, olimpiyatları daha önce almıştı, İstanbul almamıştı. Adil davranılmadı. Madem olimpiyat ruhu diyorsun, verdiğin yere tekrar vereceğine dünyaya yaymalısın. Bu yapılanda barış ruhu yok maalesef. Bir yönüyle 1.5 milyarlık İslam dünyası ile bağları da kesip atıyorlar. İstanbul'un hiçbir eksiği yok. Sadece madalyası eksik. Belki organizasyon eksikleri olabilir. Mersin'de Akdeniz Olimpiyatlarını yapmamış olsaydık, burada ilk ikiye kalamazdık. Fransa'nın önüne geçtik. Madrid elendikten sonra Avrupa ülkeleri de bize verir diye bekledik ama olmadı...Bu neticede Senegalli Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı'nın da rolü var. Kendisi açıktan Tokyo'yu destekledi. Bana 'Sponsor firmalar sebebiyle onlara borçluyuz' dedi. Böyle şey olmaz... Bize Gezi'yi kimse sormadı ancak Japonlar'a nükleer sızıntı konusu soruldu. Tatminkâr cevap veremedikleri halde geçiştirildi. 6 yıl içinde meseleyi çözeceklerini söylediler. Peki ya halledemezlerse ne olacak? Diyelim ki 5. yılın sonunda sızıntıyı çözemediler, ne olacak?


SEVİNENLERİ ANLAYAMIYORUM
Türkiye'de bazılarının Tokyo'nun kazanmasına sevinmesine çok şaşırdım. Ben Türk Bayrağı'nı yerden kaldırıyorum. Bizim hamurumuzda bu var. Dolayısıyla bazılarının Türkiye kaybetti diye sevinmesini anlayamıyorum.
Bu olimpiyatı almış olsaydık bir sürü avantajı olacaktı. Bunlar tabii bizi üzdü. Ama problem değil. Her olayda bir hayır vardır.  Dünyanın parasını harcayacaktık. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Bey'e de söyledim. Artık bundan sonra yeni bir dönem başlatıyoruz ve yatırımı insana; gençlerimize yapacağız. Biz bu yatırımları sporculara yapalım ve madalyaları alalım. Atletizm ve yüzme gibi alanlarda yurt dışından antrenör getiriyoruz. Belki bir mayalanma sağlar diye dışarıdan devşirme bir iki sporcu da getiririz. Halterde çok ciddi bir şamar yedik. Doping konusunda çok daha hassas olmamız lazım. Aslında bunların bir kısmı bilinçli doping değil, beslenme veya ilaç kullanma hataları. Aferin ağrı kesici bile doping sebebi olabiliyor. Bu yüzden  sporcuların madalyalarını geri almadık. Bir de atletizmde mesela 15 günde çıkması gereken testleri 3 ay sonra açıklayıp, biyometrik pasaport gibi yeni uygulamalarla çocukları yakıyorlar.”
Nuh ALBAYRAK Buenos AIres



YAKINDA AÇIKLIYORUZ
Adaylarımız arasında  bakan olacak 
Uçakta mahalli seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, “Adaylarımızı yakında açıklayacağız” dedi. Belediye başkanlıkları için bakan ve milletvekili adaylarının olacağını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Yerel seçim mitinglerimiz devam edecek. İlk etapta eski ve yeni büyükşehirleri bitireceğiz. Hepsine gideceğim, buna büyük önem veriyoruz. Başkan adaylarının isimlerini de yakın zamanda açıklamaya başlarız. 81 ilde kamuoyu araştırması yaptık. Aday isimlerini ise temayül yoklamasının ardından belirleyeceğiz. Burada sorular isimleri de içerecek ama açık uçlu olacak. Mevcut çalışmaya göre partimize yerel seçim için genel destek çok iyi. Yüzde 50'nin üzerinde görünüyoruz. Adaylar açıklandığında bunun daha da yükselmesi söz konusu. Tabii bazen şehri ve teşkilatı tümden kucaklayacak adaylar çıkaramayabiliyoruz. Geçmişte Şanlıurfa ve Van'da bu tarz hatalarımız oldu. Rakiplerin çıkaracağı adaylar da önemli bir etken tabii. Üçüncü dönemi dolduran arkadaşlarımızdan aday gösterebiliriz. Bazı vilayetlerde vekil veya bakan arkadaşlardan aday belirleyebiliriz. Vekillerin adaylık halinde seçilene kadar istifa etmelerine gerek yok. Ancak bakanların aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekiyor. Tabii bunlar risk. Ama icap ederse riski göze almak gerekiyor. Bazı iller buna değer...”

ÇÖZÜMÜ HALK İSTİYOR
Mesajlar Kandil'e geç ulaşıyor 
Çözüm sürecini değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Sıkıntı çıkacağına ihtimal vermiyorum” dedi. Başbakan şunları kaydetti: “81 ilde yapılan anketimize göre Güneydoğu'da durumumuz çok iyi. BDP yüzde 35, AK Parti yüzde 55 gözüküyor. Çözüm süreci öncesinde AK Parti yüzde 35'e kadar inmişti. Tabii bu durumdan rahatsız olanlar var. Dağ ve parti en son birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı. İyi polis-kötü polisi oynuyorlar sanki... BDP'nin açıklamaları İmralı ile uyumlu. Sanırım mesajlar dağa geç ulaşıyor. Ya da acele ediyorlar. Bizden, 4 partinin uzlaşmadığı hususlarda yasa çıkarmamızı istiyorlar. Diğer partilerin kabul etmediğini bize fatura etmeye çalışıyorlar. Biz, Âkil İnsanlar'ın raporları doğrultusunda reform paketi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çözüm sürecinde çok ciddi sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum. En önemlisi halk mevcut durumdan çok memnun ve sürecin devamını istiyor. Bazı şehirlerde örgütün kendince 'asayiş' birimleri oluşturduğu iddiası gerçek ama bir kısım medya tarafından abartılıyor. Henüz teröristlerin sadece yüzde 20'si çıktı. Bunlar, hasta, çocuk, kadın ve sakatlardan oluşuyor.  Asıl aktif kesim duruyor.”

'Barış koalisyonu içinde varız'
Arjantin'den dönen Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Mesele kanın ve ölümün bir an önce durmasıdır. İşte biz bu adımı atacak koalisyonların içerisinde varız. Bu, hedefi barış olan bir koalisyondur" dedi. Erdoğan, olimpiyatların kaybedilmesine sevinenler olduğu hatırlatılıp düşüncesi sorulunca da, “İstanbul'un kaybetmesini sevinçle karşılayan çevrelere halkım zamanı gelince gerekli cevabı verecektir” diye konuştu.

   Türkiye Gazetesi

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
Başörtülü Sporcuya Altın Madalya!
Şampiyonluk Sonrası Şükür Secdesi
Demba Ba Taraftarı Sabah Namazına Teşvik Ediyor
Başörtülü Şampiyon Zeynep’e Yılın Sporcusu Ödülü
Atletizm şöleni başladı
Türk futbolunun yeni patronu Yıldırım Demirören
"Efsane çok pis bitti!"
Bunları okuyunca şok olacaksınız
Şike iddianamesi kabul edildi
Cumhurbaşkanı sporda şiddet yasasını veto eder mi?
"Başkanımızın başımızda olması moral verir"
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
23 Nisan 1920
Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ...
23 Nisan 1921
23 Nisan, milli bayram olarak kabul edildi. ...
23 Nisan 1923
Lozan Konferansı ikinci dönem çalışmalar başladı. ...
23 Nisan 1924
Anadolu-Bağdat Demiryolu'nun devletçe satın alınması kararlaştırıldı. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.