timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

25 Nisan 2024 Perşembe
04:25
Dünya   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 21 Ağustos 2016 Pazar, 19:45:08

İslam Dünyasından Yansımalar!

Geçtiğimiz hafta Halep'te vurulan bir evden çıkarılan Ümran, sahile cansız bedeni vuran Aylan bebek ve daha nice çocuk, savaş ortamında büyürerek oyuna hasret kaldı.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN OYUNCAKLARI BOŞ FÜZE KOVANLARI!

Geçtiğimiz hafta Halep'te vurulan bir evden çıkarılan Ümran, sahile cansız bedeni vuran Aylan bebek ve daha nice çocuk, savaş ortamında büyürerek oyuna hasret kaldı.

Suriye'de yıllardır süren savaşın en büyük kurbanı çocuklar. Şu ana kadar binlerce çocuk hayatını kaybetti. Milyonlarcası da evini terk etmek zorunda kaldı. Medyada, savaşa dair görüntülerin en can yakanı ise çocukların cansız bedenleri ya da yaralı, çaresiz hâlleri.

Geçtiğimiz yıl, Aylan Kurdi'nin sahile vuran cansız bedeni, şimdi ise Halepli küçük Ümran'ın kana bulanmış yüzüyle etrafa bakışı vicdanlara saplanan bir ok oldu. Hikâyesini bilmediğimiz yüzlerce Aylan ve Ümran var. Bir de savaşın gölgesinde yaşamını sürdürmeye devam eden ve her şeye inat çocuk kalanlar.

Çocuklar İçin Bir Şeyler Yapmak...

Şam kırsalının Duma kentindeki çocuklar da, savaşa rağmen çocukluklarını yaşayamaya çalışanlardan. Onlar, kentlerini harabeye çeviren füzelerin boş kovanlarıyla oynayıp vakitlerini geçiriyorlar. Ellerinde yeni hiçbir şey yok. Ne oyuncakları ne de parkları var. Bir gün bunu fark eden Ebu Ahmed, çocuklar için bir şeyler yapmak istiyor. Çünkü savaş, her şeyi yok ettiği gibi bir dönem kendisinin de çalıştığı şehrin tek oyuncak fabrikasını da yerle bir etmiş. Savaştan önce mermer ustası olarak çalışan Ebu Ahmed, gördüğü tüm boş füze kovanlarını toplamaya başlıyor. İlk önce herkes onun delirdiğini düşünüyor. Daha sonra çizimler yapıp bunları hayata geçiriyor. Böylece çocuklara eğlenebilecekleri bir oyun alanı yapıyor. Ona deli gözüyle bakanlar yaptığı güzel işleri ve çocukların mutluluğunu görünce onu destekliyorlar.

“Yaşadıklarımıza Tanıklık Edecekler”

Elektrik ve benzin olmadan çok zor şartlar altında ürettiği oyuncaklara her gün bir yenisini ekleyen Ebu Ahmed, “Çocukların hayata tutunması her şeyden önemli.” diyor. O, sâdece oyuncaklar yapmıyor. Bulduğu malzemelerle birbirinden özgün sanat eserleri de üretiyor. Ebu Ahmed'in en büyük hayali çocuklara bir oyun şehri inşa etmek. Böylece kentinde yaşananları ve savaşın gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermek istiyor ve ekliyor:

“İnsanlar açlığın ve yokluğun ortasında sanatın olmayacağını düşünüyor. Yaptığım eserlere bakıyorlar. ‘Güzel de bunlar ne işe yarayacak?’ diyorlar. Asıl böyle zamanlarda sanata, üretmenin gerekliliğine inanıyorum. Savaş bittiğinde yaşadıklarımıza tanıklık edecek bu eserler. Açlığa, bombardımana ve tüm yokluklara rağmen zaferin bizim olacağına inanıyorum.”. Kaynak: Hatice Saka /Yeni Şafak

FİLİPİNLER HÜKÜMETİ BM'Yİ ÜYELİKTEN AYRILMAKLA TEHDİT ETTİ

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin ülkesine ve kendisine yapılan eleştirilerin ardından BM'yi üyelikten ayrılmakla tehdit etti.

Duterte, basına yaptığı açıklamada, BM'yi ülkesinin uyuşturucuyla mücadelesine karıştığı için eleştirerek "Belki de BM'den ayrılmaya karar vermek zorundayız." dedi.

Devlet Başkanı Duterte, Filipinler'de uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmesini eleştiren BM'yi, Ortadoğu'daki çok daha ölümcül olan şiddet olayları karşısında suskun kalmakla suçladı.

"ABD VE BM SURİYE'DEKİ ÖLÜMCÜL ÇATIŞMALARI DURDURAMADI"

Suriye'nin Halep kentine düzenlenen saldırıda yaralanan 5 yaşındaki Ümran Daknes'in fotoğrafını gösteren Duterte, ABD ve BM'nin Suriye'deki ölümcül çatışmaları durduramadığını fakat kendisinin uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmesiyle ilgili eleştiri yağmuruna tutulduğunu söyledi.

BM insan hakları uzmanları geçen hafta Duterte'ye uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen kişilere ilişkin yargısız infazları durdurma çağrısında bulunmuştu. Uzmanlar, Duterte'nin halktan uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmesine istemesine yönelik yaptığı çağrıyı ise "Devlet başkanından kaçakçılık yaptığı öne sürülen kişilerin öldürülmesi için lisans verildi" şeklinde değerlendirmişti.

SOMALİ'DE 'FETÖ'YE AİT OKULLAR YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Mogadişu'daki FETÖ'ye ait okulların yeniden yapılandırılarak 3 Eylül'de açılması planlanıyor.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Somali hükümetinin faaliyetlerini durdurma kararı aldığı FETÖ bağlantılı okulları eylül ayı başında açmayı planladıklarını söyledi.

Bekar, FETÖ'ye bağlı okulları, yeniden yapılandırma çalışması tamamlandıktan sonra 3 Eylül'de hizmete açmayı umut ettiklerini belirtti.

Somali Eğitim Bakanlığı ile imzalanacak anlaşma gereğince bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idare edileceğini ifade eden Bekar, "Bu okullarda bundan böyle kaliteli eğitim hizmeti verilecek." dedi.

Bekar, örgüte ait Deva Hastanesinin isminin Benadir olarak değiştirileceğini ve hastanenin, Mogadişu'daki Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi yönetimi altında 2 hafta içerisinde faaliyetlerine yeniden başlayacağını kaydetti.

Büyükelçi Bekar ayrıca, Türk hükümetinin, siyasi sorunlarının üstesinden gelmesi ve istikrarını kazanması için Somali'ye her türlü desteği vereceğini belirtti.

Mogadişu'da 2011'den bu yana faaliyette bulunan FETÖ'ye ait 3 okulda 850 öğrenci eğitim görüyordu. Somali hükümeti 16 Temmuz'da, Nile Academy'nin faaliyetlerinin durdurulmasına ve kurum çalışanlarına ülkeyi terk etmeleri için bir hafta süre tanınmasına karar vermişti. Okullarda oluşan öğretmen açığının Türk ve yerli öğretmenlerle doldurulması bekleniyor. Kaynak: AA

RUS JETLERİ SİVİLLERİ MİSKET BOMBASIYLA VURDU: 15 ÖLÜ

Halep'in Orm Kubra beldesinde yerleşim yerine misket bombasıyla düzenlenen saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in Etarib ilçesine bağlı Orim Kubra beldesine düzenlediği saldırıda 15 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus jetleri Halep'in batısındaki Etarib ilçesine bağlı Orim Kubra beldesinde yerleşim yerini misket bombasıyla vurdu.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bombardımanda çok sayıda evin yıkıldığı ve pek çok kişinin enkaz altında kaldığı, sivil savunma ekiplerinin ağır iş makineleri yardımıyla enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığı kaydedilirken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. AA

ÜMRAN'IN AĞABEYİ HAYATINI KAYBETTİ!

Ambulanstaki bakışlarıyla dünyayı sarsan 5 yaşındaki Ümran Dakniş’in 10 yaşındaki ağabeyi Ali, aynı saldırıda yaralandıktan sonra hayatını kaybetti.

Halep’teki hava saldırısının ardından götürüldüğü ambulanstaki bakışlarıyla dünya kamuoyunun dikkatini çeken 5 yaşındaki Ümran Dakniş’in aynı saldırıda yaralanan ağabeyi, yaşamını yitirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 10 yaşındaki Ali Dakniş’in çarşamba günkü saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reuters, 10 yaşındaki çocuğun iç kanama ve organ hasarı nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

“Halep'te Ümran Gibi 100 Binden Fazla Çocuk Var”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yalnızca bu ayki çatışmalarda ve hava saldırılarında 448 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

BM Çocuk Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Anthony Lake, Halep'te bina yıkıntılarının altından kurtarılan Ümran gibi 100 binden fazla çocuğun savaşın mağduru olduğunu bildirdi.

“Duyguları Eyleme Çevirmeliyiz”

Lake, yaptığı yazılı açıklamada, 5 yaşındaki Ümran'ın fotoğrafının tüm dünyanın dikkatini çektiğini ve insanların çocukla empati kurduğunu belirterek, “Halep'te Ümran gibi 100 binden fazla çocuk, hiçbir çocuğun maruz kalmaması gereken acıları çekiyor. Onlarla da empati kurmalıyız. Ancak empati ve bu acılara neden olanlara kızgınlık yeterli değil. Bu duyguları eyleme çevirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

   milligazete.com.tr

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
Pakistan'da iki terör saldırısı: 57 kişi öldü
31 yıllık Acı: Halepçe!..
Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
Yemen'de 24.4 Milyon Kişi Aç!..
Belçika'da Yaşayan Türklerin Evlenme Sorunu
Madde Madde Fransa'daki Sarı Yelekliler İsyanı
Dinimiz İslamda En Temel İnsan Hakları
NYT: "En Büyük Adaletsizlik Onlara Uygulanıyor!.."
Alan Kürdi'nin Halasından Çarpıcı Sözler
Çinden Hacılara Skandal Uygulama!
Hac Sloganı: Dünya Kraliyetin Kalbinde
Katarlı Müslümanlara Hac ve Umre Engeli
Çavuşoğlu: Kudüs'e Askeri Güç Gidecek!..
Dinmeyen Yara: Kudüs
BM'den Arakan için 'soykırım' tanımı
Arap Birliği'nden flaş 'Kudüs' hamlesi!
"Filistin Devleti Sina'da Kurulsun" Teklifine Tepki!..
Yunanistan Lozan'ı Deldi!..
Lübnan Başbakanı Saad El- Hariri İstifa Etti
700 Muhacirin Kaldığı Bölge Su Altında Kaldı
Müslümanlara Yapılan Baskı ve Şiddet Kabul Edilemez
Arakan'ın Asıl Mağduru Onlar
Bremen Fatih Camii'ne Çirkin Saldırı!..
Kolombiya'nın 52 Yıllık Savaşı Bitti
Suudi Arabistan'dan Hac Açıklaması
Körfez Krizi Siyonist Projeye Hizmet Ediyor
Kutsal Topraklarda Terör Operasyonu
'Türkiye İslam Ülkelerine Barış Getirmeli'
Londra'da Teravihten Çıkan Müslümanlara Saldırı Düzenlendi!..
Hamas ve Karadavi Nasıl Terörist Olabilir!
Trump’tan Katar İçin Arabuluculuk Önerisi
Londra'da İslamofobik Nefret Suçlarında Artış!
Katar Krizinin Perde Arkası!..
Slovenya Camisinin Dikkat Çeken Mimarisi
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
25 Nisan 1915
Müttefikler Gelibolu'ya çıkarma yaptı. ...
25 Nisan 1918
Ermeniler Kars'ın Şubat Köyü'nde 750 Müslüman'ı şehit etti. ...
25 Nisan 1962
Anayasa Mahkemesi kuruldu. ...
25 Nisan 1982
İsrail Sina'dan tamamen çekildi. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.