timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

29 Mart 2024 Cuma
17:30
Düşünce   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 21 Ağustos 2016 Pazar, 19:18:14

İslam Düşmanları Nemalanmak Peşinde

FETÖ nedeniyle bütün dini grup, cemaat ve tarikatlara saldıran kesimlere tepki gösteren Mehmet Bayraktutar, “Sapla saman karıştırılırsa büyük sıkıntılar başlar. Eğer cemaatler ve tarikatlar çökerse, Ehl-i Sünnet çöker. Ehl-i Sünnet çökerse, İslâm dünyasının omurgası çöker” dedi.

15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ nedeniyle bütün dini grup, cemaat ve tarikatlara saldıran kesimlere Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar tepki gösterdi. Bayraktutar şunları söyledi:

SAPLA SAMAN AYRILSIN

“Bu ülkede cemaat kılığına girmiş bir terörist yapılanmadan dolayı bütün cemaat ve tarikatları hedef tahtasına oturtmak ciddi sıkıntıları beraberinde getirecektir. Bu tavır cemaat ve inançlı insan kılığına girmiş olan bu örgütün istediği bir sonuçtur. Buradan uyarıyorum bir örgüt yüzünden sapla saman karıştırılırsa büyük sıkıntılar başlar. Eğer cemaatler ve tarikatlar çökerse, Ehl-i Sünnet çöker. Ehl-i Sünnet çökerse, İslâm dünyasının omurgası çöker.”

FIRSATA ÇEVİRİYORLAR

“Dış güçlerin maşalığına soyunan bu hainin ömrü boyunca sarf ettiği tiyatro bitmiş, maskesi düşmüş, gerçek kirli yüzü ayan beyan ifşa olmuştur. Takiyye ahlaksızlığıyla kılıktan kılığa giren karaktersiz bir şebeke aslâ Ehl-i Sünnet ve cemaat olamaz, CIA’ye, MOSSAD’a, Vatikan’a ve İngiliz derin devletine derinden bağlı bir hareket aslâ İslâmî bir cemaat olamaz! Her tür gayr-ı meşrû yolu meşrû olarak gören bir oluşum aslâ Müslüman bir cemaat olamaz! Bütün yazarların, yorumcuların, vatandaşların bu hassasiyeti bilerek yazmaları, konuşmaları gerekir. Hainliği ifşa olmuş bir yapının gidişini fırsat bilerek toplumu din ve İslami hassasiyetlere karşı tetiklemek, bütün Müslümanları potansiyel bir FETÖ’ cü olarak gösterip, gerçek vatanseverlik dinden imandan uzak laik bir duruşla olur algısını oturtma girişimi kaş yapayım derken göz çıkarmaktır.”

ÜLKE ÇIKARLARI ÖNEMLİ

“Devlet kurumlarının FETÖ ve bütün terör mensuplarından arındırılması zaruridir. Bu arınma gerçekleştikten sonra yerine gelecek olan kişilerin vatan, millet, devlet, bayrak, toprak, değerler ve inanç bağlamında son derece hassas olması gerekmektedir. Bu hassasiyet mensubiyet dahilinde değil, ülke çıkarları noktasında gerisini teferruat olarak kabul etmektir. Her zaman söylediğimiz bir söz vardır; söz konusu mesele vatan ise, gerisi teferruattır.”

TERÖRLE İSLAM’I BİRLİKTE ANILIR HALE GETİRMEK İSTİYORLAR  

■ Ecevit Öksüz TİMAV Genel Başkanı: Ülkemiz 15 Temmuz gecesi tarihinin en acı gecelerinden birisini yaşadı. Milli İradeye, milletin seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize kasteden hainler polis, sivil veya asker fark etmeksizin necip milletimizin kıymetli evlatlarına da kurşun sıktılar. Bu alçak girişime kalkışan hainlere milletimiz adına ilgili makamlar en şiddetli cezayı verdiği gibi, Allah nezdinde de cezaların en şiddetlisiyle muamele göreceklerine inanıyorum. Böyle bir dönemde, İslam’la isimlerinin yan yana getirilmesine dahi rıza göstermeyeceğimiz bu hainler ile inançlarına ve milletine hizmetten başka gayesi bulunmayan Müslümanları ve çeşitli organizasyonları birlikte anan hatta hedef alan yaklaşımlara da şahit olabiliyoruz. Bu tip yaklaşımlar FETÖ terör örgütü ile işbirliği halinde olan ya da FETÖ terör örgütü ile aynı hedefleri benimseyen kişi veya kurumlar tarafından sergilenmektedir. İslam ile İslam’a hizmet eden kişi ve kurumlar üzerinde olumsuz görüş ve yaklaşım içerisinde olanların; terörle İslam’ı birlikte anılır hale getirmek isteyen algı mühendislerinin işi olduğuna, özellikle dünyanın farklı bölgelerinde yürütülen İslamofobik faaliyetlere destek üretmek gayesiyle ortak bir hedefi paylaştıklarına inanıyorum. Kadim devlet ve medeniyet birikimimiz, necip milletimiz ve ümmetin muhterem fertleri ilmi, irfanı, feraset ve basireti ile bu tip yaklaşımı benimseyenlere hak ettikleri cevapları vermeye, asil ve vakur duruşunu muhafaza etmeye devam edecektir.

İSLAM DÜŞMANLARI NEMALANMAK AMACINDA

 ■ Araştırmacı- Yazar Emine Şenlikoğlu: Bu tür endişeleri olan insanların sözlerini tamamen görmezden gelemeyiz. Ancak bedelini de her cemaat ya da tarikata ödetemeyiz. Türkiye’de öyle cemaatler var ki; gayesi sadece Allah rızası. Örgütle hiç alakası yok, eline silahın ‘s’ sini bile almaz ve hiçbir entrikanın içinde yer almazlar. Şimdi tutup da bu cemaatleri FETÖ’ye benzeterek engellemeye çalışmak büyük haksızlık olur. İslam düşmanları, FETÖ’nün dini kullanarak ortaya çıkışından nemalanmak istiyorlar. Hükümetimizin tedbirli olması lazımdır. Bazı kuralların getirilmesi gerekirken bunun yanında insanların cemaatleşme özgürlüğü de yok edilmemelidir. Az da olsa FETÖ gibi çığırından çıkan Türkiye için, Müslümanlar için tehlike arz edenler de var. Ehl-i Sünneti ağzından bırakmıyorlar ama Ehl-i Sünnetle maalesef alakaları yok. Ehl-i Sünneti sahtekârlar da çok kullanıyor.

OKULLARDA VERİLEN DİNİ EĞİTİM YETERSİZ

Türkiye’de bir öğrenci DAEŞ militanı olabiliyorsa, bu çocuğa bu tür örgütlere aldanmaması için gerekli dini bilgi verilememiş demektir. Milli Eğitim’in din dersi müfredatı hiç hoşuma gitmiyor. Şu an verilen dini bilgiler çok vasat. Bir çocuğun dini kullanan FETÖ ve benzeri örgütlerin ağına düşmemesi için yeterli dini eğitimi alması şarttır.

MÜSLÜMANLAR SUÇLANAMAZ

■ AGD Genel Başkanı Salih Turhan: 15 Temmuz darbe kalkışmasının akabinde FETÖ olarak adlandırılan terörize yapı bahane edilerek İslam’a ve Müslümanlara yöneltilen suçlamalar kabul edilemez. Kalkışmanın arkasında İslam inancı ya da Müslüman oluş değil bilakis Batı’ya teslim olmuş, emperyalizmin ve kapitalizmin gönüllü taşeronluğunu üstlenmiş bir zihniyet vardır. Kendi halkına karşı ABD’yle ve ABD’nin istihbarat örgütleri ile birlikte hareket eden bu FETÖ terör örgütünün İslam inancıyla, İslam’ın zulme ve zalime karşı tavır almayı buyuran esaslarıyla alakasının olmadığı aşikardır. Bu süreçte asıl sorgulanması gereken Batı taklitçiliği ve Batı ile işbirliğidir. İslam ve Müslümanlık bu coğrafyanın tartışılmaz harcıdır, Müslüman olsun ya da olmasın her insanın temel haklarının teminatıdır, emperyalizme karşı direnişin kaynağıdır.

   vahdetgazetesi.com

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
Allahü Teâlâdan Başka Yaratıcı Yoktur!..
Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
Âhirete İnanmayanın Vay Haline
Mesuliyetimiz Büyük, Daha Çok Çalışmalıyız!..
Rızkı Artıran, Ömrü Uzatan ve Hayatı Cennete Çeviren Bir İş!..
Müslüman Şahsiyetin En Temel Özelliği: Halîm Olmak
Kuran-ı Kerim En Büyük Mucizedir
Tasavvuf İlmi Neden Gereklidir?
Müslüman Mütevazı Olmalıdır...
Müslümanın Karakteristik Bir Vasfı: Hilim
Dinin Tarifi ve Mahiyeti
İslamda Hilmin Yeri ve Önemi
Kurban Hakkında Bilinmesi Gereken Bazı Hükümler
Arefe Gününün Fazileti Büyüktür
Din Nedir?
Müsamaha Medeniyeti...
Orucun Fayda ve Hikmetleri
Kadir Gecesi'nin Fazileti
BİRAZ EDEP YAHU
Mümin Her Zaman Tedbirli Olmalıdır
İman Hakkında Ne Biliyoruz?
Güler Yüzlü-Tatlı Sözlü Olabilmek
Mübarek Gün ve Gecelerin Fazileti
Büyük Zatların Huyu: TEENNİ
Birarada Yaşamanın Sigortası: İTİDAL
Tevhid'in Önemli Beş Delili!..
Kur’ân-ı Kerim En Büyük Mucizedir!..
Müslümanın İçi de Dışı da Temizdir!..
Kıyametin Küçük Alametleri
Din Nedir Bilir misin?
İnsanın Yaradılış Gayesi?..
Müminin Alamet-i Farikası!
Kuran-ı Kerim En Büyük Bir Mucizedir
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
29 Mart 1903
Marconi telsiziyle, Londra-New York arasında düzenli haber akışı başladı. ...
29 Mart 1903
Van'da meydana gelen depremde 860 kişi hayatını kaybetti. ...
29 Mart 1975
Türk Havayolları'nın sermayesi 1 milyar liraya çıkarıldı. ...
29 Mart 1991
İstanbul'da ekmek ilk kez 1000 lira sınırına ulaştı. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.