timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

29 Mart 2024 Cuma
09:03
Politika   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 5 Ocak 2015 Pazartesi, 09:38:43

"Türkiye'de Silahlar Kıyamete Kadar Susacak"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin, "İnşallah Türkiye'de silahlar kıyamete kadar susacak, silahlar toprağa gömülecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Mardin İl Kongresinde, Mardin'in farklı kültür ve medeniyetleri bünyesinde barındıran ender bir şehir, aynı zamanda bilim, kültür ve ticaret kenti olduğunu söyledi.

Mardin'i, geçmişteki ihtişamlı hali gibi ilim, sanat ve irfan merkezi kılmanın gayreti içinde olduklarını aktaran Kurtulmuş, AK Parti İktidarı sırasında çok önemli işlerin yapıldığını vurguladı.

"Bu iktidar sırasında Türkiye'de gerçekten maddi zenginlikler sağlandı" diyen Kurtulmuş, hava ve karayolu ulaşımı ile sağlık ve eğitim gibi birçok alanda önemli hizmetlerin yapıldığını ifade etti.

"DEVLETİN SÜRGÜN YERİ OLARAK GÖRÜLDÜ"

Kurtulmuş, AK Parti iktidarlarının 12 yıl boyunca yaptığı en önemli hizmetin zihniyet değişikliği sağlamak olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"Devletin zihniyetini değiştirmek, affedersiniz deveye hendek atlatmaktan daha zordur. Köyler yakıldı, insanlara dışkılar yedirildi, işkenceler yapıldı. İnsanların anadillerine, kültürlerine, başörtülerine, dinlerine, mezheplerine hor bakıldı. İnsanlar maalesef devletin demir yumruğu altında ezildiler, horlandılar, ikinci ve üçüncü sınıf vatandaş haline getirildiler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri devletin sürgün yeri olarak görüldü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin halkı devletin ikinci sınıf vatandaşı olarak görüldü."

Geçmiş yıllarda Kürtçe, Zazaca veya Arapça'dan başka lisan bilmeyenlerin, mahkemelerde sanık veya tanık olarak konuştuklarında hakimin, bunu "Anlaşılamayan bir dil" olduğunu belirttiğini dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Devlet, vatandaşın diline sağırdı. Bırakın mahkemeyi, televizyonlarda Kürtçe ve Arapça türkülerin söylenmesi yasaktı. İbrahim Tatlıses, bırakın TRT'yi özel televizyonlarda bile birkaç sene öncesine kadar Kürtçe şarkılar söyleyemiyordu. Şimdi Allah'a çok şükür, Cumhurbaşkanımız Başbakanken Diyarbakır meydanında Şivan Perver ile Tatlıses bir araya geldi. 100 binlerce kişinin katılımı ile Başbakanımızın ve devlet erkanının önünde Kürtçe, Arapça ve Türkçe şarkılar söylediler. Kıyamet mi koptu ?"

Kurtulmuş, Türkiye'de başörtü zulmünün yıllarca  yaşandığına dikkati çekerek, devletin vatandaşın başörtüsünü görmezden geldiğini, hatta müsaade etmediğini vurguladı.

Çok sayıda genç kızın ağlayarak gelecek hayallerini üniversite kapısının önünde gömdüğünü belirten Kurtulmuş, "28 Şubat'tan sonra seçilmiş bir milletvekili başörtüsü olduğu için Meclisten dışarı atıldı, yemin bile ettirilmedi, milletvekilliğine müsaade edilmedi" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Mecliste 6 başörtülü milletvekilinin bulunduğunu, artık üniversite ve okullarda başörtülülerin öğretmenlik ve memurluk yapabildiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Allah aşkına laiklik elden mi gidiyor ? Vatan mı bölünüyor ? Hiçbirşey olmuyor. 'Bunlar laiklik elden gidiyor' diyorlardı ama esasında laiklik değil, beylerin kurdukları düzen elden gidiyor. Onun için korkuyorlardı.

Midyat'taki Mor Gabriel Manastırı'nın mal varlıkları iade edilmeye başlandı. Mor Gabriel'in de Deyrulzafaran Manastırı'nın da bağlısı olan insanlar kendi manastırlarının mal varlıklarına insan haklarının gereği olarak sahip olmaya başladılar ve olmaya devam edecekler." 

"Millet egemenliğinden başka hiçbir egemenliği kabul etmiyoruz"

Eski Türkiye'nin vatandaşların farklılıklarından korkan bir ülke olduğuna işaret ederek Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başörtülünün başörtüsünden, Kürt'ün, Arap'ın ve Zazanın konuştuğu anadilinden korkar, gayrimüslim yurttaşının dininden korkardı. Şimdi yeni Türkiye'de devlet-millet kaynaşmasını sağlıyoruz. Asıl olan devlet değil, millettir. Onun için milletteki bütün farklılıkları benimsiyor, bütün farklılıklarını zengin olarak görüyor ve bunları zenginleştirmeyi yeni Türkiye'nin hedefi olarak kabul ediyoruz. Onun için millet egemenliğinden başka hiçbir egemenliği kabul etmiyoruz. Milletten başka hiçbir güce eyvallah etmiyoruz."

"ÇÖZÜM SÜRECİNDEN VAZGEÇMEK YOK

Kurtulmuş, bu yıl yapılacak genel seçimlerden sonra çözüm sürecine şimdi olduğu gibi bütün güçle devam edileceğini söyledi.

Herkesin birinci sınıf ve özgür şekilde yeni Türkiye'nin bir yurttaşı olarak yoluna devam edeceğini belirten Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye'de silahlar kıyamete kadar susacak, silahlar toprağa gömülecek" diye konuştu.

Kurtulmuş, 35 yılda 35 bin kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 bin güvenlik personelinin şehit düştüğünü ve 1,2 trilyon dolarlık maddi kayıp oluştuğunu dile getiren Kurtulmuş, yaşanan olayların Türkiye'de büyük kayba yol açtığını belirtti.

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, her türlü provokasyona rağmen Türkiye'nin çözüm sürecini nihayete erdireceğine, barışı sonuna kadar sağlayacağına dikkati çekerek, "Bunu istemeyenler de 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi her türlü provokasyonu ortaya koyacak. Bu provokasyonlara karşı uyanık olacağız. Geriye gidiş yok, çözüm sürecinden vazgeçmek yok. Türkiye'yi daha ileriye götüreceğiz ve bu gönüllü kardeşliği sonuna kadar Allah'ın izniyle hep beraber sağlayacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

Çözüm sürecinin sadece Türkiye değil, bütün bölge için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Kurtulmuş, "Çözüm süreci bütün bölge halkları için umut olacak. Mısır,Suriye, Irak, Yemen, Libya ve bütün geniş coğrafyamızla ilgi bir süreçtir. İnşallah da başarılı olacak ve sizlerin gayretleri ile nihayete erecek. Türkiye barış, huzur ve kardeşlik ülkesi olacak" dedi.

   Yeni Akit

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
"Dünya Beşten Büyüktür" Ders Kitaplarına Girdi
ABD'nin Türkiye'den 6 Talebi Varmış
Bakandan: Bayramda Yola Çıkacaklara Önemli Uyarı
Yalanların En Büyük Panzehiri Hakikatlerdir
Uluslararası Medeniyet Şurası
Müftünün Nikah Kıyması Laikliğe Aykırı İse...
Koalisyon Suriye'de 2286 Sivil Öldürdü
İslam Ülkeleri Liderlerine Arakan Çağrısı!..
Kılıçdaroğlu'nun İlginç Bayram Mesajı
İtikat Aynı Zamanda Milli Güvenlik Meselesidir
Müftülerin Nikah Kıyması Hukuk Devletinin Gereğidir
1 Milyar 700 Milyon Müslümanla Biriz!..
İslam’ı Doğru Temsil Ediyor muyuz?
İslam Birleşmiş Milletleri Ne Zaman Kurulacak?
Katar Sana Söylüyorum, Türkiye Sen dinle!
Kürtler Bağımsızlık ve Tanınma İstiyor, ya Biz?
"Kudüs Tüm Müslümanların Namusudur!..”
Abdullah Gül Sessizliğini Bozdu!
İlahiyat Fakülteleri Medreserin Bilgi Birikimine Ulaşamadı!..
"Ortadoğu'da Bir Kürt Sratejimiz Olmalı!.."
"Zalimlere Karşı Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz!.."
Analiz: 'Evet'e Kürt Seçmen Katkısı!..
İslam Dünyasında 'Evet' Sevinci!
"Batı, İslam Korkusu Hastalığıyla Yüzleşmek Zorunda!.."
Kürtlerin Oy Tercihleri Ne Anlatıyor?..
Sonuçları Doğu-Güneydoğu Belirledi!..
"Erdoğan Bundan Sonra Ne Yapmalı?.."
Kürt Seçmenin Referandum Tercihi?
'İslam'a Karşı İslam Projesi Yürütülüyor!'
Batı, İstanbul’un Fethinden Dolayı Biz Affetmedi!..
Bölünmenin Kürt’e de Türk’e de Faydası Yok
Başbakan Yıldırım'dan İran'a Uyarı!
Camilere Ezan Yasağı Önerisi!..
"Ümmetin Âlimleri, Erdoğan'ın Yanındadır..."
Kürd Siyasetinde Alternatif Arayışı?
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
29 Mart 1903
Marconi telsiziyle, Londra-New York arasında düzenli haber akışı başladı. ...
29 Mart 1903
Van'da meydana gelen depremde 860 kişi hayatını kaybetti. ...
29 Mart 1975
Türk Havayolları'nın sermayesi 1 milyar liraya çıkarıldı. ...
29 Mart 1991
İstanbul'da ekmek ilk kez 1000 lira sınırına ulaştı. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.