timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

23 Nisan 2024 Salı
19:22
Politika   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 18 Ocak 2014 Cumartesi, 10:38:17

Biz Dualarla Geldik

İmam Hatip Liseleri’nin 100. kuruluş yıldönümünün kutlanması dolayısı ile düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Erdoğan; “Bildiğiniz gibi biz beddualarla gelmedik, dualarla geldik. Yolumuza da böyle devam edeceğiz” dedi.

 İmam Hatip Liseleri’nin 100. kuruluş yıldönümü dün Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi’nde kutlandı. İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) ile Üsküdar Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “İmam Hatip 100. Yıl, Yüzyıllık Hikaye” programına başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu olmak üzere birçok İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve mezunları katıldı.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İmam Hatip Lisesi’nin tarihini anlatan bir sinevizyon gösterildi. Uganda, Kırgızistan ve Kosova gibi farklı ülkelerden ülkemize İmam Hatip Lisesi okumak için gelen öğrenciler de programda, Mehteran gösterisi gerçekleştirdi. ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut yaptığı açılış konuşmasında, İmam Hatip Okulları’nın 100 yıl önce kurulduğunu söyledi. Korkut; “100 yıl süren bu yürüyüş çok zorlu olmuştur. İmam Hatip nesli bu yoldan hiç şaşmadan devam etmiştir. 1958 yılında kurulan ÖNDER ise haksızlıklara karşı büyük bir mücadele sürdürmüştür. İmam Hatip nesli olarak vesayetin karşısındayız, milletin yanındayız. Başbakanın yanındayız” şeklinde konuştu. 

ERDOĞAN: BİZ BEDDUALARLA GELMEDİK, DUALARLA GELDİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı konuşmada, dik duracaklarını ama dikleşmeyeceklerini söyledi. Erdoğan; “Bildiğiniz gibi biz beddualarla gelmedik, dualarla geldik. Yolumuza da böyle devam edeceğiz” dedi. 2011’deki düzenlemeyle katsayı zulmüne ve ayrımcılığına son veren, imam hatip okullarının kapısındaki kilidi söküp atan yol arkadaşlarını özellikle tebrik ettiğini ifade eden Erdoğan; “Sizlere layık olabildiğimiz için mutluyum” diye konuştu. 

KABİRLERİ NURLA DOLSUN

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hiç merak etmeyin dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bildiğiniz gibi biz beddualarla gelmedik, dualarla geldik. Yolumuza da böyle devam edeceğiz. 1951 yılında imam hatip okullarını tekrar açan, milleti okullarıyla buluşturan, milletin adamı, demokrasi mücadelesinin abidevi şahsiyeti merhum Adnan Menderes’e, onun Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri’ye bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Celalettin Ökten hocamız olmak üzere imam hatiplerin bugünlere ulaşmasında emeği geçen herkese, siyasetçisinden idarecisine, eğitimcisinden hayırseverine kadar tüm imam hatip gönüllülerine teşekkür ediyorum, rabbim onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun. Fahri kainat efendimiz, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Peygamberimiz buyuruyor ki, insanoğlu öldüğü zaman amel defteri kapanır. Yalnız üç kişinin amel defteri açık kalır ve sevap yazılmaya devam edilir. Sadaka-i cariye verenlerin, hayırlı evlat yetiştirenlerin, faydalı ilim bırakanların amel defterleri kapanmaz, öldükten sonra da sevap yazılır. Ben inanıyorum ki, imam hatip okulları için ter döken, bu okullar için emek sarf eden, bu okulların açık kalabilmesi mücadelesini verenlerin amel defterleri hiç kapanmadı ve kapanmayacak. İnanıyorum ki, imam hatip sıralarında okunan her Kur’an harfleriyle onların ruhları muazzez olacak. İnanıyorum ki, imam hatiplerden yetişen dürüst, ahlaklı, salih her bir evlat için onların kabirleri inşallah nurla dolacak.”

Erdoğan, imam hatip okullarına destek verenleri anlatırken “İktidar, para, şöhret peşinde olmadılar, örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım, saadet zinciri oluşturalım demediler. Hükümetler kurup, hükümetler yıkalım, devlet içinde devlet olalım, uluslararası şebekelere maşalık yapalım demediler. Devlet içinde devlet olalım demediler. Ananas cumhuriyeti kuralım demediler” dedi.

76 MİLYON BİR VE BERABER GÖRECEĞİZ

Erdoğan, “Onların bir tek derdi vardı. Milletin, ülkenin değerlerini, kutsalları öğreten, imanlı, inançlı gençler yetiştiren imam hatip okulları ayakta dursun istediler. Hiç bir zaman öne çıkma dertleri olmadı. İsimsiz birer kahraman olarak geldiler. Vazifelerini sessizce yaptılar, vakarla terki diyar ettiler. Gençler, bu çizgiden şaşmayacağız. Milletin fertleri, evlatları olduğumuzu unutmayacağız. Başkaları için çalışanlardan değil, milleti, ülkesi için, ilkeleri ve ideallari için mücadele edenlerden olacağız. 76 milyonu bir ve beraber göreceğiz. Komşunun derdini dert edecek, milletin derdiyle dertlenecek. Yeryüzündeki tüm mazlumların meselesini, meselemiz edineceğiz” dedi.

“Müslüman, Müslüman’a tuzak kuramaz”

Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Endülüs’ün saraylarında bir hüküm dikkatinizi çeker. Gidenleriniz görmüştür. ‘Allah’tan başka zafer sahibi yoktur.’ Onun için ben bugün buradan, bu kapalı spor salonundan, sizlerin huzurunuzda, sizlerle birlikte, canlı yayın yapan tüm televizyon kanallarından milletime ve dünyaya sesleniyorum. O da şudur, şunu unutmayınız: Hangi makamda olursak olalım, kibri, gururu yanımıza yaklaştırmadık ve yaklaştırmayacağız ve şunu unutmayacağız. Müslüman o kimsedir ki onun dilinden ve elinden tüm Müslümanlar emindir, salimdir. Müslüman Müslüman’a tuzak kuramaz. Bırakın Müslüman’ın Müslüman’a tuzak kurmasını başka insanlara da tuzak kuramaz.” 

Öğrencilere de seslenen Erdoğan, “Bizler, özellikle Müslümanlar olarak ubudiyet anlayışımızı gözden geçirmek zorundayız. Biz Allah’tan başka mabut tanımıyoruz, bunu bileceğiz. Faniler bize mabut olamaz” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bileceğiz ki bu insan kul mudur, bunun da yanlışları vardır, hataları vardır. Cumhurbaşkanı’nın da hatası vardır,Tayyip Erdoğan’ın da hatası vardır, Meclis Başkanı’nın da hatası vardır. Bunları göreceğiz, bunları bileceğiz. Hiçbir insan layüsel değildir, sorgulanamaz değildir.”

“İmam hatip mezunu olmaktan her zaman gurur duydum”

İmam Hatip okulunun bir öğrencisi, mezunu olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Erdoğan, bu gururu ve şerefi son nefesine kadar onurla taşıyacağını vurguladı. Erdoğan, “Yetmez, 4 çocuğum da elhamdülillah imam hatipte okudular, oradan mezun oldular. İkisi Kartal, ikisi Kadıköy olmak üzere. Ben onlardan razıyım. Rabb’im de razı olsun inşallah” ifadelerini kullandı. 

ETKİNLİKTEN NOTLAR

ÖNDER’in Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendiği etkinliğe, 60 ülkeden gelenlerin de aralarında olduğu çok sayıda imam hatipli katıldı. Kalabalık nedeniyle tribünlere sığmayanlar salonun iç kısmına alındı. Salona, “İmam Hatip 100. Yıl, Yüz Yıllık Hikaye” yazılı platform kuruldu. Platformun iki tarafına büyük Türk bayrakları asıldı. Salonun farklı yerlerine de “1453 ruhu ile 2071’e”, “Gönüller yapmaya geldik”, “İşimiz ilim, gücümüz iman”, “Gelecek gençliktir”, “Dünya dikkat kesil, imam hatipli nesil”, “Hiç bitmeyen senfoni” yazılı pankartlar yerleştirildi. Bazı katılımcılar da üzerinde Başbakan Erdoğan’ın resmi bulunan ve üzerinde “Rahat ol Türkiyem emin ellerdesin”, “Sizi Allah için çok seviyoruz” ile “İmam hatip neslinin duaları seninle, sen yürümeye devam et usta” yazan pankartlar astı. Zaman zaman tekbir getiren katılımcılar, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Dik dur eğilme imam hatip seninle”, “Biz biz biz imam hatip nesliyiz” sloganları attı. Başbakan Erdoğan, imam hatip okullarına emeği geçenlere plaket verdi. Ünalan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri de Erdoğan’a çiçek sundu.

EVLATLIKTAN REDDEDERİM!

Çocuklarına ilişkin CHP’den yapılan açıklamalara değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “Son zamanlarda, evlatlarımla ilgili olarak anamuhalefetin yapmış olduğu çamur atma propagandaları... Şunu çok açık, net söylüyorum, benim evlatlarımdan bir tanesi yolsuzluğa, böyle bir yolsuzluğa karışsın bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim. Bu kadar açık konuşuyorum. Evlatlarımın sosyal faaliyetleri üzerinde kendileriyle alakası olmayan ama kalkıp mensubu oldukları vakıflarla ilgili yaptıkları çalışmadan rahatsız olan bu anamuhalefet lideri önce kendisi aynaya baksın aynaya. Bunların geçmişi karanlık. Affedersiniz, bunların genel müdürlük yaptıkları zamanlarda bu millet, bunların yolsuzluğu sebebiyle gidecek hastane bulamıyordu, ilacını alamıyordu. Şimdi gerçekler ortada.” 

Erdoğan’a Cuma Namazı sonrası yoğun ilgi

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’daki Hazreti Ali Camisi’nde kıldı.
Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak Hazreti Ali Camisi’ne geldi.
Burada cuma namazını kılan Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu eşlik etti. Başbakan Erdoğan, cuma namazını kıldıktan sonra yaklaşık 1 saat camide kaldı. Cami çıkışında makam aracına binerek buradan ayrılan Erdoğan, kendisini görmek için aracının önüne geçen bazı vatandaşlarla aracından inmeden sohbet etti.

   Yeni Akit

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
"Dünya Beşten Büyüktür" Ders Kitaplarına Girdi
ABD'nin Türkiye'den 6 Talebi Varmış
Bakandan: Bayramda Yola Çıkacaklara Önemli Uyarı
Yalanların En Büyük Panzehiri Hakikatlerdir
Uluslararası Medeniyet Şurası
Müftünün Nikah Kıyması Laikliğe Aykırı İse...
Koalisyon Suriye'de 2286 Sivil Öldürdü
İslam Ülkeleri Liderlerine Arakan Çağrısı!..
Kılıçdaroğlu'nun İlginç Bayram Mesajı
İtikat Aynı Zamanda Milli Güvenlik Meselesidir
Müftülerin Nikah Kıyması Hukuk Devletinin Gereğidir
1 Milyar 700 Milyon Müslümanla Biriz!..
İslam’ı Doğru Temsil Ediyor muyuz?
İslam Birleşmiş Milletleri Ne Zaman Kurulacak?
Katar Sana Söylüyorum, Türkiye Sen dinle!
Kürtler Bağımsızlık ve Tanınma İstiyor, ya Biz?
"Kudüs Tüm Müslümanların Namusudur!..”
Abdullah Gül Sessizliğini Bozdu!
İlahiyat Fakülteleri Medreserin Bilgi Birikimine Ulaşamadı!..
"Ortadoğu'da Bir Kürt Sratejimiz Olmalı!.."
"Zalimlere Karşı Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz!.."
Analiz: 'Evet'e Kürt Seçmen Katkısı!..
İslam Dünyasında 'Evet' Sevinci!
"Batı, İslam Korkusu Hastalığıyla Yüzleşmek Zorunda!.."
Kürtlerin Oy Tercihleri Ne Anlatıyor?..
Sonuçları Doğu-Güneydoğu Belirledi!..
"Erdoğan Bundan Sonra Ne Yapmalı?.."
Kürt Seçmenin Referandum Tercihi?
'İslam'a Karşı İslam Projesi Yürütülüyor!'
Batı, İstanbul’un Fethinden Dolayı Biz Affetmedi!..
Bölünmenin Kürt’e de Türk’e de Faydası Yok
Başbakan Yıldırım'dan İran'a Uyarı!
Camilere Ezan Yasağı Önerisi!..
"Ümmetin Âlimleri, Erdoğan'ın Yanındadır..."
Kürd Siyasetinde Alternatif Arayışı?
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
23 Nisan 1920
Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. ...
23 Nisan 1921
23 Nisan, milli bayram olarak kabul edildi. ...
23 Nisan 1923
Lozan Konferansı ikinci dönem çalışmalar başladı. ...
23 Nisan 1924
Anadolu-Bağdat Demiryolu'nun devletçe satın alınması kararlaştırıldı. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.